Om oss

OM OSS

ESSE PROBIOTIC SKINCARE

Esse har ett brinnande intresse för hudvård.Vi tar ett helhetsgrepp i vårt mål att dämpa hudens åldrande och analyserar varje del av de faktorer som kan påverka den. Därefter väljer vi noggrant ut de ingredienser som kan reducera tidens inverkan på huden.

 

HUDENS MIKROFLORA OCH PROBIOTIKA

De flesta förknippar probiotika med något som är hälsosamt för magen. Men ny forskning visar att det också krävs samverkan mellan nyttiga mikrober för en frisk hud. Det globala forskningsprojektet ”The Human Microbiome Project” har konstaterat att hudens välbefinnande är beroende av de biljoner mikroorganismer som lever på och i din hud. Esse har lagt ner åtskilligt med tid åt forskning för att åstadkomma en optimal balans av mikrober som dämpar åldersprocessen. Vi vill skapa en miljö på huden som är fördelaktig för de goda mikroberna så att de kan konkurrera ut de dåliga mikroberna som påskyndar hudens åldrande. För att nå dit använder vi oss av prebiotika som näring åt de godartade mikroberna som på det sättet kan konkurrera ut de ogynnsamma. Vi använder oss också av probiotika i vissa produkter för att uppnå specifika resultat. Din hud är ett komplicerat ekosystem. Du behöver dina mikrober – så undvik att försöka döda dem med antibakteriella produkter om det inte är absolut nödvändigt. Det stör hudens känsliga ekosystem och lämnar dörren öppen för skadliga patogener.

 

EKOLOGISK FORSKNING

Vi har en passion för all den forsknings som pågår om att hitta nya sätt att behandla huden. Våra produkter är ett resultat av forskning och inte av trender. Vi följer inget mode. Vi är istället övertygade om att naturen erbjuder oss allt som vi behöver för att utveckla världens bästa hudvårdsprodukter. Vår tro på naturliga produkter gör att vi också vill skydda våra naturtillgångar. Nästan en fjärdedel av alla världens växter finns i Sydafrika och vi har valt ut de bästa för att kunna leverera potenta ämnen i våra produkter. Våra ingredienser innefattar Baobab, Kalaharimelon, Kigelia och Marula. Dessa växter skördas i dess vildvuxna tillstånd för att på så sätt kunna utvinna så kraftfulla extrakt som möjligt.

 

ETIK

Vi har från det att vi bildades 2002 hållit oss till våra grundläggande värderingar – vi är ekologiskt certifierade, stödjer rättvis handel, veganskt och emot djurförsök. Vi är också koldioxidneutrala. PhytoTrade Africa övervakar och ser till att de vildväxande ingredienserna skördas på ett hållbart sätt och att de små samhällen som samlar upp dem får rättvist betalt. Vi tror att en eftertänksam produktion är ett steg mot hållbarhet, med rik variation och med framtiden för sig. Vi hoppas att du delar vår långsiktiga tro på hudvård.

OM GRUNDAREN

 

Trevor Steyn studerade kemi och erhöll sin magisterexamen i vid universitetet i Kwa-Zulu Natal år 1997. Det var här som hans mentor, professor Siegfried Drewes, inspirerade honom att få upp ögonen för den afrikanska florans många substanser.

 

Trevors forskning fokuserade på att utvinna substanser från afrikanska växter i medicinskt syfte. Efter att ha upptäckt potentialen i dessa växter och sett vilken nytta de kunde göra i hudvårdsprodukter så grundade Trevor företaget Esse.

 

Trevor brinner för en hållbar livsmiljö och att bevara Afrikas biologiska mångfald. Han är också intresserad av surfing, yoga och ett antal andra sporter.

 

Trevor bor i Richmond, KwaZulu-Natal, Sydafrika

 

OM ESSE I SVERIGE

 

Out of Eden AB är ett familjeföretag i Mölndal. Under en semester i Sydafrika våren 2011 föranledde en glömd necessär till att vi köpte ett antal afrikanska hudvårdsprodukter som vi prövade under resan. De visade sig vara så bra att vi ville fortsätta använda produkterna även efter hemkomsten till Sverige.

 

Vi tog kontakt med Esse Organic Skincare och grundaren Trevor Steyn och på den vägen är det…

HUR OCH VARFÖR ESSE GRUNDADES

 

Trevor var mycket involverad i akademisk forskning och dess resultat. Den vetenskapliga litteraturen som fanns om Afrikas aktiva växtämnen antydde att det fanns stor potential för dessa ämnen inom hudvård, men forskningen och affärsvärlden hade svårt att finna varandra. Han bestämde sig för att själv utforma och tillverka effektiva, ekologiska hudvårdsprodukter. Samtidigt kunde Trevor på detta sätt också främja medvetenheten och bevarandet av Afrikas biologiska mångfald.

 

Arbetet med Esse startade år 2000. Det började då med forskning om växten Kigelia africanas aktiva egenskaper. Genom beslutsamhet - och naiviteten hos en forskare som ville starta ett företag, bildades Esse 2002.

 

Esses har alltid strävat efter att använda de absolut bästa aktiva ingredienserna till hudvårdsprodukter, utan att kompromissa med säkerhet eller etik.

 

På latin betyder Esse, ”att vara”. Vår vision är att ett vackert, oändligt långt, hållbart liv ska finnas till för alla arter i världen.

Copyright @ All Rights Reserved